četrtek, 3. februar 2011

Daljši za petelinji korak ...

Kaj pa? Dan, seveda.

Tako je pravila moja nona. Ko se je dan znatno podaljšal, je vedno rekla:
"Dan se je podaljšal za en petelinji korak!".
None že skoraj deset let ni več, pomlad pa se spet vrača. Sicer malo piha, v zavetnih legah pa je prav prijetno ... grem na ležalnik na balkonu! Uživam v teh toplih zimskih dnevih.

Zvončki na našem dvorišču cvetijo že več kot en teden. Lani so nam začeli cveteti že decembra. Hiša ni na najbolj sončni legi, pozimi sonce ob 16. uri že zaide, medtem ko se nekateri deli vasi še uro ali več kopajo v soncu. Takrat bi živela drugje, gor na griču ... in ko so poplave tudi!


Nekaj primerkov je že tako močno razpihnjenih, da bodo kmalu odcveteli.


Tudi krokusi, ki sem jih postavila na kuhinjsko mizo, so začeli cveteti. Zanimivo je bilo opazovati, kako dolgi zeleni stroki vedno bolj belijo in debelijo, dokler niso počili in se razprli. Svetu se je pokazal rumen resast venček prašnikov.

Te fotografije so bile posnete že prejšnji vikend, a jih nisem uspela objaviti. En cvet je do danes že odcvetel. Ostali pa so razprti. Nekaj mladičev najbrž letos še ne bo cvetelo. Šele nabirajo moči ...

1 komentar:

Simona pravi ...

Prava pomlad. pri nas pa daens po ene tednu oblačnosti - malo sončka. Mrzlo pa kot ... Rajši ne nadaljujem. Je pa dan vseeno že zaradi sončnih žarkov lepši.

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022