sobota, 1. julij 2017

Popotniški dnevnik: Islandija 2017

S sinom se pripravljava na pot, prvič greva popotniško skupaj, zato sem pripravila dnevnik, v katerega bova pisala in risala skupaj. No, jaz sem že začela.

Samo knjižico sem kupila v Hoferju, všeč mi je bila, ker ima strani za pisanje in za barvanje ... če bova kje obtičala v dežju, nama ne bo dolgčas. Barvice so že na seznamu popotne opreme.


Poleg tega sem pripravila celo vrsto slikovnih izrezkov, ki jih bova lahko sproti lepila ob besedilo. Škarje in lepilo grejo tudi zraven!


Najprej sem pobarvala stran na levi ... tista roža je nekakšna pobarvanka. Na desno sem zalepila zemljevid, ki sem ga našla na spletu in mi je bil zelo všeč. Če dobim tako ilustracijo, jo bom vsekakor kupila. Nad Zemljevid sem lastnoročno napisala "Islandija", spodaj sem odtisnila cik-cak štampiljko, pod zemljevid pa čas trajanja potovanja.

Na levi sem dodala smerokaz, odtisnila sem letalo ter zalepila še izrezek avtomobila in zabavno ilustracijo islandskega avtorja (mogoče celo istega, ki je naredil zemljevid na sosednji strani). Bom preverila. Na otok bomo prispeli z letalom, potem pa bomo nadaljevali z avtomobilom.

Na naslednjo stran sem dodala nekaj osnovnih podatkov o državi ter sem narisala oz. še rišem strip z islandsko zgodovino ... v bistvu delam ... "children friendly" kopijo zgodovine, ki sem jo našla na spletu ... o tem več v eni od naslednjih objav.

Rožo sem barvala z različnimi  mediji, da sem tudi malo preizkusila, kaj vse ta papir prenese. Začela sem z akvarelnimi barvicami, vendar papir slabo prenaša vodo, čeprav v manjših količinah. Tudi flomastri se niso dobro obnesli. Malo gre skozi. Najboljša izbira so vsekakor navadne suhe barvice in Micron črna pisala. Črnilo ne pride skozi tudi pri barvanju obsežnejših površin.

Popotniški dnevnik prijavljam na naslednje izzive:
UPORABLJENI IZDELKI – USED PRODUCTS
ŠTAMPILJKE/STAMPS
Personal Impressions (Bon Voyage); Hero Arts (Notebook essentials); slikovno gradivo
PAPIR/PAPER
popotniški dnevnik; domača zaloga papirja
BARVE/INKS
VersaFine (Onyx Black; Spanish Moss); Copic markerji; barvice; Izink (Jasmine)
DODATKI/ACCESSORIES
/
PRIPOMOČKI/TOOLS
Papermania heat tool; Hampton Art - Stamp Perfect; Big Shot; Cottage Cutz (Toy car mini); 

3 komentarji:

Tina Campbell pravi ...

OMgosh I love this travel journal what a great thing to share with your son. thank you for joining us over at Use Your Stuff :)
Tina-DT

Leanne pravi ...

What an amazing job. Love the colors. Thanks for sharing with us at 4 Crafty Chicks.

Leanne DT/4CC

AO Creations pravi ...

Super cute!!! Thank you for joining us at ATSM, good luck!!! Amy DT

Ne prezrite ...

Priznanja in nagrade v aprilu 2022